ANNONS

Tips! Ett magiskt recept på en ögonfransolja!

/

Här kommer det! Ett helt magiskt recept för ögonfransarna! Ni kan även sätta lite på ögonbrynen ifall ni vill att håret ska växa snabbare och tätare även där. Receptet har jag tagit fram själv efter att noga gjort en riktig bakgrundskontroll. Nu har jag använt oljan i över två år och jag älskar den. Och det kommer även ni att göra!

För att kunna göra ögonfransoljan behöver ni tre olika oljor:

Ricinolja, Kokosolja och Avokadoolja.

Ni behöver även en liten behållare som ni kan fylla med oljorna. Jag brukar ta en tom schampooflaska som jag tagit med mig hem från hotell, men in kan också köpa tomma små resebehållare på t. ex. Åhlens.

Sedan är det så enkelt att du blandar:

  • 1 del Kokosolja (smält i micron så att den blir flytande) ( ex 15 ML)1 del Ricinolja ( ex. 15 ML)1/3 Avokadoolja ( ex 5 ML)

Har ni en flaska på 75 ml så dubblar ni mitt exempel här ovan. Alltså 30 ml + 30 ml + 10 ml. Ni förstår poängen hoppas jag.

Varför har jag valt just dessa oljor?

Ricinolja:

Ricinolja tillsätter jag eftersom att det stimulerar hårsäckarna vilket gör att fransarna växer mycket snabbare. Den innehåller också massa näringsämnen som gör att fransarna blir långa och fylliga.

Kokosolja:

Kokosolja stimulerar också tillväxten av hårsäckarna. Men framförallt så gör oljan fransarna så otroligt mjuka. och fina. Kokosolja har också en stärkande effekt vilket gör att fransarna inte ramlar av lika lätt och stärker fransarna så att de inte bryts.

Avokadoolja:

Avokadoolja är en väldigt näringsrik olja med massa E- och D-vitamin. Oljan är halvfet och tränger på så sätt djupare in i hårsäckarna och mjukar upp fransrötterna. På så sätt får fransarna en bra grund vilket stärker fransarna.

Mät upp oljorna med ett mått, ni kan ta ett matskedsmått (15 ML) eller så ber ni om ett sådant mått som jag har på bilden (se nedan) från apoteket i samband med att ni exempelvis köper ricinoljan där. Kokosolja och avokadoolja köper jag på ICA. Men allting går säkert att klicka hem från nätet också.

Använd oljan varje kväll genom att lägga en droppe på ett rent finger och applicera på ögonfransraden ut till fransarnas topp.

Jag tror att ni kommer att se resultat redan efter två veckor, men ge det minst två månader så kommer ni verkligen att se en stor skillnad, både på kvalité men också på längd.

IMG_3951

Oljorna jag brukar använda: Extra Virgin Avokadoolja, Kallpressad Virgin Kokosolja och Ricinolja.

IMG_3954

Bild på en tom behållare, min behållare är 75 ML.

IMG_3965

Bild på ett mått jag brukar använda. Men som sagt, det funkar lika bra med vanliga bakmått.

En matsked är 15 ML och en tesked är 5 ML.

IMG_3981

Sedan mäter jag upp oljorna i måttet och fyller flaskan med hjälp av en tratt.

IMG_3989
IMG_4015
IMG_4031

Sedan är oljan klar! Svårare än så är det inte!

IMG_4085

Bild på oljan när den är färdigblandad.

Gillar du inlägget? Läs även:

SKÖNHETSTIPS – BÖJDA ÖGONFRANSAR

TIPS – SÅ FÅR DU VACKRA ÖGONFRANSAR

MAGISKA ÖGONFRANSAR

19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00