ANNONS

GIRLS SUPPORT GIRLS

/

Fina ni!❤️

Idag vill jag prata om oss tjejer. Vi tjejer är inga konkurrenter, vi är allierade.

Någonting som jag har lärt mig är att när vi uppmuntrar och stöttar varandra så når vi alla framgång. Framgång föder framgång och ju mer framgång en medsyster får ju lättare är det för dig att följa med på vågen. Kanske är det din tur att under nästa våg gå först och visa vägen.

Jag tror att en av anledningarna till att vi tjejer gärna tävlar mot varandra är för att vi är rädda att själva förlora möjligheten. Som att det finns en begränsning på hur många bra saker som kan hända.  Om det går bra för någon annan så blir min lycka begränsad.

Jag ska berätta en sak: Lycka är ingen nollsummespel, tvärt om. Går det bra för någon annan så visar den vägen för dig också.

Vi lever fortfarande i en värld där vi kvinnor behandlas olika jämfört med män. Vissa av oss blir även misshandlade, andra blir diskriminerade och en tredje ifrågasatt om hon väljer att fokusera på arbete, oavsett om hon har barn eller inte. Många av oss kvinnor får dagligen höra att vi inte är tillräckligt bra. Vi är inte tillräckligt smarta eller snygga. Faktum är att många av oss kvinnor fortfarande jobbar gratis året ut efter den 3:e november (!!!).

Cynthia Nixon sa det så himla bra ”Som kvinna förväntas du även vara fixad, men inte för fixad. Social, men inte för social. Tillgänglig, men inte för tillgänglig.”

Jag vill även tillägga ”Vara framgångsrik, men inte för framgångsrik”. Trots att vi lever i en redan grym värld så finns det fortfarande kvinnor som ska sätta sig över andra. Vi har det redan tufft nog, varför ska vi göra det svårare för varandra? Det räcker med att jag bläddrar igenom ett kommentarsfält på sociala medier så hittar jag negativitet. Kvinnor är inte är nöjda med andra kvinnor. Oavsett vad vi gör så hittas det fel.

Om en tjej lägger upp en bild osminkad anses hon som arrogant eftersom att hon ser för bra ut för att vara osminkad. Lägger någon upp en träningsbild anses hon som stöddig. Lägger en annan upp en ny outfit är hon skrytsam. En bild på sin avancerade sminkning så är hon ytlig. Oavsett vad vi gör så gör vi kvinnor fel.

Det kommer ALLTID att finnas andra tjejer som är snyggare, längre, smalare, kurvigare, smartare, snällare eller har andra saker JAG inte har, men i slutet av dagen är vi alla kvinnor. Vi måste börja stötta varandra.

Jag väljer att inte prata illa om andra. Att inte se ner på andra och att aldrig, aldrig, sänka en annan kvinna.
Det kan du också göra.❤️

Kram L

AD0617D9 923D 40C4 9FAC AE52AB65366A
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00