ANNONS

Måndag och Law of Attraction

/
53879_10152138032720296_726931142_o

Nu har det gått 13 år sedan jag såg dokumentären ”The Secret”. Jag skulle inte vilja säga att dokumentären förändrade mitt liv. Jag har alltid tänkt, drömt och visualiserat mig en framtid. Däremot gav den mig ett kvitto på att det jag gjorde var rätt vilket gjorde att jag vågade tro, drömma och visualisera ännu tydligare. 

Jag minns till exempel en gång väldigt tydligt. Niclas var och tränade och jag hade åkt och lämnat honom vid träningen. På den tiden hade vi bara en bil och jag tänkte åka och handla med William under tiden. William var runt halvåret och på den tiden hade vi inte så mycket pengar. Niclas företag gick jättedåligt och han tog knappt ut någon lön och själv hade jag CSN vilket inte heller gav så mycket per månad.

Jag fick bara en stark känsla av att åka ut till Sjömarken (på den tiden bodde vi i en lägenhet i stan). Jag åkte ut hit och körde omkring runt sjön. Jag minns att jag tittade på husen som låg runt sjön och tänkte att vi en gång skulle bo här.

Klipp till två år senare när vi köpte vårt drömhus som bara kom till oss. Niclas kollega skulle sälja sitt hus och vi fick köpa den utan att gå via mäklare. Händer det ens?

Detta är bara ett exempel. 

Jag tror att vårt liv är resultatet av våra tidigare tankar. Visualisering är nyckeln till allt. Visualisera dig själv med din drömpartner, ditt drömhus, ditt drömjobb eller din drömfamilj. Vill du resa till ett exotiskt land? Blunda, se solnedgången framför dig. Känn havets svala bris mot ansiktet, hur vinden tar tag i ditt hår och känn doften av hav blandat med salt.

Det är vetenskapligt bevisat att hjärnan inte kan skilja mellan sinne och någonting i verkligheten. Så när du vågar drömma på riktigt och verkligen visualisera någonting, det är då det händer på riktigt. Universum kommer att ta tag i din dröm och göra den verklig.

Här kommer lite tips från mig på saker du kan göra:

  1. Vision board. Klipp ut bilder på saker som du vill locka till dig. Klipp ut en bild på din drömsemester plats eller ditt drömhus. Sätt den på en plats som du tittar på morgon och kväll (ex kylskåp). Varje morgon och kväll kommer ditt undermedvetna att locka till sig saker för att föra dig ett steg närmare. Bilden kommer även att hålla dig motiverad och inspirerad för att föra dig själv närmare målet.
  2. Tänk bara på positiva saker. Alltid på saker som du vill, aldrig på saker som du inte vill. Om du inte vill få dåligt betyg ska du inte tänka på att du inte vill få dåligt betyg. Tänk istället på att du vill ha bästa betyg.
  3. Försök inte att vara för smart för ditt egen bästa. Du behöver inte analysera vägar för hur du ska ta dig till ditt mål, det är universums uppgift. Det enda du behöver göra är att visualisera och våga tro, resten sköter sig självt.
  4. Lev som att din dröm redan gått i uppfyllelse. Har du ett drömjobb? Låt din hjärna tro att du redan har fått det och agera därefter. Önskar du bli mer vältränad? Låt din hjärna tro att du redan är det. Jag minns till exempel när jag gick ner i vikt efter mina graviditeter. Lev som att du redan vore tillbaka i sin vanliga storlek. Kanske lättare sagt än gjort eftersom att jag inte riktigt kom i jeansen, men samtidigt gjorde mina matvanor någonting helt annat vilket gjorde att jag tillslut kom i jeansen.
  5. Klä dig, tänk, agera och prata som att allt redan är precis som du önskar. Vill du bli designer? Klä dig som en. Vill du bli författare? Prata som en.
  6. Var tålmodig och tacksam för allting du redan har. Lycka lockar till sig mer lycka.
  7. Var redo att arbeta hårt för vad du vill. Om du får en möjlighet, ta den. Law of attraction betyder inte att du ska lägga dig på soffan och vänta på att drömhuset dyker upp eller att lägga dig på soffan och vänta på att din kropp gör squats. Låt universum visa dig vägen och var beredd på att göra jobbet.

Det finns så många framgångssagor att läsa om olika människor. Jag tänker alltid – om de kan göra det, varför kan inte jag? 

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00