ANNONS
Integritet på Tailsweep

5 tips på hur du börjar jogga (om du är ovan)

/

Jag har som mål hösten 2022 att börja jogga mer så igår mjukstartade jag med 7 km och idag med 5 km. Jag postade det på Instagram Story och fick direkt massa frågor om hur man ska tänka för att få motivation och om jag har några tips för att starta igång.

Här kommer en lista med fem punkter på mina bästa tips för hur du börjar jogga (om du är ovan och omotiverad)

  • Börja med PW om du är ovan. Om din kropp inte är redo för att jogga så är det dumt att bränna ut dig själv från start. Så mitt råd är att om du inte brukar gå PW så börja med det. När jag går PW så går jag oftast mellan 6-10 km i snabb takt. Gå minst 3 gånger per vecka och öka distanser ju oftare du går
  • Innan du börjar jogga är det viktigt att du har bra löparskor för att inte få problem med knäna och fötterna. Skorna måste ge en bra dämpning och ta emot fötterna bra när dina steg nuddar marken.
  • Även bra kläder är jätteviktigt, det märkte jag inte minst mellan igår och idag. Igår hade jag ett par träningsbyxor från 2XU (adlink) som satt helt prefekt hela löprundan. De gav även ett väldigt bra stöd till magen. JAg gillar inte när magen ”flyger omkring” när jag joggar utan jag vill att den ska vara ”fast” i byxorna så att byxorna blir som ett magstöd. Joggingbyxorna jag hade igår satt som en smäck hela 7 km. Idag hade jag ett par andra träningsbyxor från ett annat märke och jag fick dra upp de hela tiden. Det finns inget värre än att hålla på att rätta till kläder under tiden man joggar, det tar bort fokus och tar massa extra energi.
  • Första gången du joggar så spring en liten runda, 20 minuter räcker. Det viktigaste är att du kommer ut och faktiskt börjar skapa dig en vana.
  • Jogga sakta. Jag personligen HATAR att känna mig pressad till att jogga snabbt, speciellt när konditionen inte är bra. Därför joggar jag i min egna takt i lugn och ro. Är det jobbigt så joggar jag långsammare och när det flyter på så ökar jag tempot. En viktig detalj: Stanna aldrig. Sakta hellre ner farten och jogga jättelångsamt än att stanna.

Tights (adlink), Topp (adlink), Keps (adlink)

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00